Postagalamb Sky Steeds Homing Pigeon Loft Postagalamb sport és tenyésztés

A síker öt pillére. Tenyésztés. Takarmányozás. Tréning. Egészség. Dúc.

galambok_009.jpg

 

Achil Leus vonalalapító tojó

Ha ez a galamb nem kerül hozzám, soha többé nem galambászom. Ő egy klasszis leánya. A híres "Crack" vonalból. Bár nem hittem, hogy még léteznek, nem hittem, hogy még élnek, de elkezdtem keresni, kutatni hátha találok még egyet belőlük. És hihetetlen módon találtam valamit, nem is akármit, a tojó anyjának egy tejes testvérét. Igaz öregecske, igaz megviselte a harc, a versenyek, a megtett sok-sok kilométer, de él és tiszta vérű Crack galamb. Így hát megpróbáltam a vonalat újraéleszteni, hátha az öreg hím is úgy akarja.  És úgy akarta megtette utolsó kötelességét, ezzel megmentette  számomra a vonalat. Nyitva az út a további tenyésztéshez.

 Hát így kezdtem harmadjára is a postagalambászni

 Most kell bemutatkoznom.

Kajtár Attila vagyok, az ötvenes éveim végét taposom. Mindig szerettem az állatokat, növényeket. Érdekelt, hogy vajon mitől lesz az egyik galamb ilyen, a másik olyan, mitől képes az egyik a másiknál többre. Ezzel  a kérdéssel foglalkozva nem kerülhettem el a genetikával való megismerkedést. Be kell vallanom, hogy inkább a tenyésztés érdekel, mint a versenyzés. De hát az egyik nem létezhet a másik nélkül.

Igazából 15 éves koromban voltak az első galambjaim főleg díszgalambok, de ez még nem volt igazi tenyésztés inkább csak olyan szaporítás. A színekkel formákkal valló játék.

Tudatos postagalamb tenyésztéssel és versenyzéssel 1985-ben kezdtem el foglalkozni. Sajnos nagyon rövid ideig, mindössze négy évig. Viszont úgy  gondolom ez nagyon sikeresnek mondható. Azok közé a kevesek közé tartozom, akik elmondhatják, hogy a magyar postagalambászok méltán nagy nevei karoltak fel.

Azt gondolom itt kell köszönetet mondanom patrónusaimnak elsősorban Máj Árpádnak, akitől nem csak nagyon jó galambokat kaptam, de rengeteget tanultam. Schaub Józsefnek és vejének Tóth Jóskának, akik a szilbek vonalat adták. Okvetlenül köszönettel tartozom a tatabányai Horváth Jánosnak, aki állat-egészségügyi tanácsokat osztott meg velem és ő mutatta meg, hogyan kell a galambokat kiállításra felkészíteni. Okítása annyira sikeres volt, hogy 88-ban egyszerre 7 galambom került az országos kiállításra, ebből egy országos harmadik díj is lett.

1989-be a családom jövőjét biztosítani külföldre mentem dolgozni, először Ausztriába majd Németországba. Itt megismerkedtem galambászokkal, akik segítségével igazi világklasszis galambokat hoztam haza. De az élet akkor is közbeszólt, és galambjaim szétszóródtak. Jelenleg is külföldön dolgozom, de már készülök a nyugdíjas éveimre.  Annál inkább mert egy győri sporttársnak sikerült „újrafertőzni”. (Cziger Csaba köszönöm, nélküled nem hiszem, hogy újra kezdtem volna.)

Azt mondják, hogy minden rosszban van valami jó. Ez így történt az én esetemben is. Sikerült egy igazi  német top tenyésztővel felvenni a kapcsolatot. Az illetőt Chistoph Spikernek hívják, aki nem csak Európa egyik jelenlegi legnagyobb galambtenyésztője, hanem a  Top Sander versenydúc társtenyésztője.

Végül feleségemnek kell külön köszönetet mondanom, hogy távollétem alatt nem csak családomról de galambjaimról is gondoskodik. 

Ha érdekel a galambászat nézz köröl a honlapon, ha tudok valamiben segíteni,  vedd fel a kapcsolatot velem!

 

Elérhetőségeim:

E-mail címem: attila.kajtar@gmail.                                                          

Telefon: 00-36-34/385-760                

Mobil:00-36-20/522-3898

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 59
Heti: 522
Havi: 1 463
Össz.: 471 714

Látogatottság növelés
Oldal: Bemutatkozás
Postagalamb Sky Steeds Homing Pigeon Loft Postagalamb sport és tenyésztés - © 2008 - 2018 - sky-steeds-postagalamb.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kukorica fehérjetartalma - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »